Aile Psikolojisi Gözüyle Kurumsallaşma ve Aile Anayasası
(Eğitim Süresi 1 gün)
Türkiye’nin de dahil olduğu çok sayıda farklı ülkede şirketlerin finansal performansına baktığımızda, aile şirketlerinin diğer şirketlere göre ortalama performanslarının daha yüksek olduğunu görüyoruz. Ancak bu resme daha yakından baktıkça işler değişiyor. Aile şirketleri arasında performansları yüksek olanlar kurumsallaşma aşamalarından geçmiş olanlar. Aile şirketi olmayanlara göre performans avantajı da bu kurumsallaşmış aile şirketlerinden geliyor. Kurumsallaşmasını tamamlayamamış aile şirketleri ise hem kurumsallaşmış aile şirketlerinden hem de diğer şirketlerinden daha düşük finansal performans sergiliyorlar ve ömürlerinin daha kısa olma riski var. Aile şirketlerinde aile, şirket ve ortaklık yapılarının yaşamın doğası gereği iç içe geçmiş olması bu şirketlerde kurumsallaşmayı geleneksel kurumsallaşma yaklaşımlarından farklı hale getiriyor.
Bu eğitimin amacı, işletme, finans, psikoloji ve hukuk alanındaki uzmanlarımızın bir arada çalışarak geliştirdiği, ülkemiz aile şirketlerinin kendilerine özgü kurumsallaşma ihtiyaçlarını karşılayan Aile Pusulası® modeli çerçevesinde aile şirketlerinde kurumsallaşma adımlarını ayrıntılarıyla ele almaktır. Aile şirketlerine yönelik mevcut kurumsallaşma yaklaşımları, hukuk, finans veya yönetim ayaklarını öne çıkarmakta, aile şirketlerinin yaşadıklarının temelinde yatan psikolojik faktörlere eğilmemektedir. Aile Pusulası®’nın temel özelliği bu psikolojik süreçleri merkeze alarak incelemesidir. Aile Pusulası®’nın bu ayırdedici özelliğine de bağlı olarak bu eğitimdeki ana bakış açısı aile psikolojisi yaklaşımı olacaktır.yapılması amaçlanmaktadır.
Kapsam
Bu eğitimde geleneksel kurumsallaşma adımlarından ziyade aile şirketlerine özgü kurumsallaşma adımları aile psikolojisi perspektifinden tartışılacaktır. Dolayısıyla bu eğitim, Şirketlerde Kurumsallaşmanın Satır Başları eğitimimizin aile şirketlerine özgü tamamlayıcısı gibi düşünülebilir.
İçerik
Aile şirketi olmanın getirdiği avantajlar ve fırsatlar neler?
Neden her aile şirketi bunlardan faydalanamıyor, ailedeki ne gibi sorunlar şirketin potansiyeline ulaşmasını engelliyor?
Aile üyeleri arasında var olan veya olası çatışma ve güvensizliklerin önüne nasıl geçilir?
Güven duygusu ve birlikte çalışma motivasyonunu sürekli hale getirecek adımlar nelerdir?
Atılan adımların etkili olup olmadığı nasıl ölçülür?
Kimler Faydalanabilir?
Aile şirketi sahipleri, ortakları, yöneticileri ve çalışanları
Eğitime Ön Kayıtla Başvur
Eğitimlerimiz minimum 10 katılımcı ile açılmaktadır. Alınan ön kayıtlar sonucunda kesin kayıt işlemleri yapılmaktadır.